Robodock

  • Posted on: 14 September 2015
  • By: Pim
@zark heeft aan meerdere Robodock edities bijgedragen. Zo hebben we een Publieks Informatie Systeem, eigenlijk het eerste Urbanscreen, bedacht. Op de projectieschermen werd tijdens het festival de actuele programmering getoond. Op eenvoudige wijze konden de Robodock programmaleiders de programmering aanpassen.

Robodock Alchemie 2006. In de Dockland hal op het NDSM terrein in Amsterdam hebben we een multimedia toren gebouwd die de naam Tower of Trust kreeg. Hierin konden kunstenaars en bezoekers van het festival hun videobeelden vertonen op grote videoschermen. In de toren was een medialab, een VJ/DJ booth ondergebracht, er was een medialaboratorium waar geëxperimenteerd werd met video en licht: de antieke toverlantaarn naast de high tech projector.

Het initiële plan, ontwerp en uitvoering van de Tower lag handen van @zark. Aan de toren werkten mee: Bossinade Light works (licht), het iLLUSEUM (vormgeving), Erik Groen (licht), Bimbobox (robots), OGaap (VJ), Floating Media (video) en Captain Video.

De Dockland hal (5000m2) werd voorzien van meerdere videoschermen die werden bediend vanuit het mediacentrum in de toren. Op de schermen werden live beelden, videokunst en het Publieks Informatie Systeem geprojecteerd.

De Damwand 2007 @zark heeft in de Damwand, een samenwerkingsproject van Maik ter Veer, ENarchitecten, Ruud Panhuizen en Pim Peterse, een projectiescherm gehangen van 18 x 7 meter waarop met 7 projectoren videobeelden, videokunst, documentaire en VJ performances werden vertoond. Beelden van 10 jaar Robodock, maar vooral van VJ kunstenaars en live beelden uit de Dockland hal. Al met al werden er 10 camera's gebruikt, 22 projectoren en om en nabij de 3 km aan kabel. Via de live.robodock.org pagina verzorgde @zark een live stream van het festival, met tijdens openingsuren opnamen van de performances en de overige tijd archief beelden van 10 jaar Robodock.Deelnemende kunstenaars: Floating Media, Pixelsync, Hugo Verweij, De Witte Doos, Fokbros, Baseground, Bimbobox, Gabriel Kousbroek, Xelafish.